Tim Draper - CNN

Posté par Marius Morra,

Traduit par Elena-Octavia Mateescu

ro flag

#myhumbleopinion

Acum foarte mult timp oamenii foloseau "trocul" pentru a schimba intre ei produse si servicii.

Apoi, din nevoia generala a fiintei umane de evolutie au aparut banii, initial sub formă de monede, iar ulterior de bancnotele (note/chitante de banca) și mijloacele electronice de plata.

Intre timp, Suedia este pe cale sa devina o societate complet cashless, cu mult inaintea oricarei alte tari din lume. Doar pentru un procent din valoarea tuturor platilor efectuate anul trecut aici au fost folosite bancnote sau monede (comparativ cu 7% in Uniunea Europeana si in Statele Unite).

"In general, clientii sunt foarte interesati de tehnologiile noi si se grabesc sa le adopte. Oamenilor nu le este teama de chestiuni de tip Big Brother sau de fraude legate de platile electronice", spune Niklas Arvidsson, profesor la Universitatea Tehnica Regaladin Stockholm.

Criptomonedele, cu sau fara volatilitatea cu care vin momentan la pachet, sunt un fenomen. Tehnologia din spatele lor atrage si implica tot mai multe proiecte. Blockchainul se va regasi in anii urmatori in domenii de la contabilitate, automotive, cadastru, retele sociale, banci, etc.

Nu as spune 5 ani dar in 10-15, criptomonedele pot deveni un instrument uzual de plata. Nu o paria, nu un mijloc de a facilita activitati ilicite ci un instrument de plata modern care sa ne usureze viata de zi cu zi. Tot din nevoia de evolutie...

P.S. Nici eu nu am stiu pana acum cine e Tim Draper. Ca sa nu mai cautati neaparat pe Google, este o legenda din Silicon Valley care in 2014, a avut incredere si a prezis ca BTC va valora 10K usd.

https://www.ccn.com/tim-draper-cryptocurrencies-will-used-payments-5-years/