Perspective din industria blockchain

Posté par Marian-Claudiu Duiu,

Traduit par Elena-Octavia Mateescu

ro flag

Unde este locul tău în viitorul lumii digitale?

În ultima vreme, LDV Crypto Bank v-a ținut la curent cu întâmplările din lumea digitală, blockchain și criptomonedele fiind subiecte cu impact atât pozitiv, cât și negativ. De la problemele de confidențialitate și securitate, până la adoptarea sa mai largă, 2019 a fost un an foarte bun pentru industrie.

ICO-uri noi, parteneriate și protocoale blockchain aproape că se lansează lună de lună. Până și guvernele au început să demonstreze interes pentru tehnologia blockchain în 2019.

În anul curent, practic, apar deja noi elemente importante:

Blockchain ca serviciu (BaaS)

Companii mari precum Microsoft, Amazon, JPMorgan Chase & Co și chiar Apple au început să ofere serviciile BaaS și transformă viitorul aplicațiilor blockchain. Dezvoltatorii pot să creeze aplicații descentralizate, servicii independente sau contracte inteligente mult mai ușor. Firmele interesate să adopte tehnnologia o pot face fără a investi prea mult efort.

Stablecoins devin mainstream

Bitcoin este una dintre cele mai populare criptomonede, dar are și dezavantajele sale. Este de natură volatilă, ceea ce înseamnă că valoarea sa poate fluctua foarte repede. Pentru a depăși această slăbiciune, industria blockchain a introdus criptomonedele stabile denumite stablecoins. După cum sugerează și numele, fiecare monedă are o valoare stabilă, de obicei legată de o valută fiduciară. Anunțul Facebook cu privire la propriul proiect de criptomonedă stabilă denumită Libra a generat un val de reacții în lume. Multe guverne și-au exprimat intența de a dezvolta versiuni digitale ale valutelor fiat.

Rețele Blockchain Federale

Există patru tipuri de rețele blockchain: privată, publică, federală și hibridă.

Într-o rețea blockchain federală, mai multe autorități controlează nodurile din rețeaua blockchain în loc de o singură autoritate. Aceasta înseamnă că un grup validează blocurile pe diverse noduri înainte de a putea fi procesată o tranzacție. Aceasta adaugă un nivel suplimentar de securitate și împiedică validarea tranzacțiilor ilegale. Tot mai multe companii vor opta pentru un model de blockchain federal, deoarece oferă mai multe posibilități de personalizare și este o alegere excelentă pentru cazuri și aplicații specifice de utilizare.

Integrarea blockchain de către guverne

Similar cu marile companii, agențiile guvernamentale pot profita, de asemenea, de tehnologia DLT pentru manipularea unor cantități mari de date. În plus, o serie de guverne și instituții financiare par dispuse să adopte criptomonedele ca alternativă la banii de hârtie. Acesta va fi un mare pas pentru industria blockchain în 2020, deoarece criptomonedele vor deveni mainstream.

Creșterea cererii de experți în blockchain

Cererea de specialiști în domeniul blockchain este în creștere, dar numărul acestor experți este încă redus. Întreprinderile care implementează tehnologii blockchain sunt dispuse să plătească salarii foarte mari pentru a angaja acești profesioniști. Universitățile au început să introducă deja cursuri de specializare în Blockchain, dar acestea nu sunt suficiente. Pentru a rezolva acest decalaj de talente, companiile organizează programe de instruire care își vor pregăti angajații să se ocupe de rețelele blockchain.

Având în vedere cele amintite anterior, sugerăm să acordați atenție acestui fenomen în 2020 dacă doriți să aveți de câștigat pe viitor. Pentru orice nelămuriri despre blockchain sau criptomonede, vă așteptăm pe pagina noastră de Facebook. Vă reamintim că puteți achiziționa Bitcoin sau Ether la un preț corect, prin intermediul LDV Crypto Bank, bucurându-vă de cei mai buni timpi de tranzacționare din România.