IOTA

Posted by Marius Morra,

Translated by Elena-Octavia Mateescu

ro flag

#cryptomonedazilei

Cryptomoneda zilei este IOTA.

IOTA are o tehnologie total diferita de toate celelalte monede.

IOTA nu ruleaza in blockchain ci intrun sistem denumit TANGLE.

IOTA nu se mineaza, a fost preminat fiind pus in circulatie un total de 2,779,530,283 monede.

IOTA nu se mineaza deci nu sunt mineri de platit astfel ca IOTA NU ARE COMISION DE TRANSFER.

IOTA vine de la INTERNET OF THINGS, reteaua fiind sustinuta de toate tipurile de deviceuri conectate la internet (telefon, tableta, casa, masina, cuptor cu microunde, etc).

Expertii estimeaza ca pana in 2020, 30 de bilioane de obiecte vor fi conectate la internet.

Aceasta moneda este facuta pentru plati mici si foarte mici - cafea, consumabile, etc. plati unde Bitcoin & CO nu ar da randament datorita feeurilor mari de transfer si timpului mai mare de procesare a tranzactiilor. Paradoxal, in tangle, folosind IOTA, cu cat mai multi oameni fac tranzactii cu atat viteza tranzactiilor creste.

IOTA este pe cale sa faca parteneriate cu Microsoft, Fujitsu, si alte cateva nume grele. Cel cu Microsoft a fost chiar anuntat dar se pare ca pana la urma inca nu s-a concretizat. Dar tehnologia este inovativa, nu va fi sa fie Microsoft cu siguranta vor fi si sunt deja nume cu greutate. O lista mai lunga aici: https://www.reddit.com/…/list_of_known_iota_partnerships_c…/

A fost sub 1usd aproape tot anul trecut, in ultima luna a trecut chiar de 5 usd si acum a stagnat pe la 3.5-4 usd, deci o perioada buna de cumparat.

Postarea mea este informativa, se bazeaza pe opinii personale si mult research zilnic.

Piata crypto este o piata nereglementata momentan si destul de volatila asa ca la randul vostru incercati sa va informati cat mai bine.

Nu este nici Caritas sau vreo schema Ponzi, oameni cu renume in multe domenii la nivel mondial sprijina piata crypto dar va recomand la fel de bine sa nu riscati decat banii pe care va permiteti sa-i pierdeti. Domeniul crypto e fascinant si poate da dependenta. Dar si independenta. Financiara! Choose wisely!